2014. január 30., csütörtök

Pizzás kifli glutén-és tejmentesen



Anyukám is "vérszemet kapott", mikor a császármorzsa sikeres lett, így rögtön kért a rizstejből, hogy akkor ő bizony begyúrj a pizzás kiflit. Kicsit féltem, hogy a kelt tészta, hogy fog sikerülni, de aztán nagyon kellemes meglepetés ért minket.

Recept:

1, 5 kg liszt, 2- ½ 2 dl olaj,6 dl tej, 5 dkg élesztőt, 3 teáskanál só, ha kevés a tej még langyosítok hozzá. Amikor összeáll, akkor kezdem az olajat adagolni hozzá. Amikor foszlós, akkor elég a dagasztás. Meleg helyen keltetem.Utána cipókra választjuk szét, és aztán a cipókat kör alakúvá nyújtjuk, majd körcikkekre vágva, beolajozzuk, utána pizzakrémmel megkenjük, és a végén feltekerjük. Végül sütjük. Aki nem tejérzékeny tehet sajtot a tetejére, és persze tehéntejjel is dagasztható.

Kicsit tartottam tőle, hogy nagyon hiányozni fog a sajt, de aztán egyáltalán nem volt hiányérzetem.
Szóval a végeredmény így nézett ki:

Tejmentesen, csuda finom

Gluténmentes tejjel készült (kevés lett a rizstej)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése