2014. február 27., csütörtök

Sport szelet glutén-és tejmentesen

Ez olyan finom, mindenki eheti, szereti. Igen, csokis, ez nagy kedvenc. Sütni sem kell, ami szuper, és még a gyerekek is el tudják készíteni.

Recept:
50 dkg darált keksz, vagy sütimorzsa, 25 dkg margarin, 2 dl rizstej, 3 evőkanál kakaó,  rumaroma, 25 dkg cukor
Mázhoz: 2 evőkanál olaj, 10 dkg étcsokoládé

A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy jénai tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje. Forralt vízen felolvasztom az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntök és elsimítom. 20 percig hűtőbe rakom, utána 3x3 centis kockákra vágom (vagy bármilyen méretűre).



Továbbfejlesztett verzió készült, tortát varázsoltam belőle, a dekoráció sógornőm műve. Annyi trükk volt benne, hogy dupla adagot kell készíteni, és 26 cm-es tortaformában ilyen lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése