Fánk
Imádom a fánkot, de az olajban sütéstől végem van, a párom sem szívesen eszik, mert nehéz, és sokszor gyomorfájás a vége. Eszemben sem jutott, hogy sütőben is lehet készíteni, de keresgélve, Adri barátnőm linkelte. Rögtön megtetszett. Kicsit személyre szabtam a receptet.
Recept:
50 dkg liszt, 2 dl langyos kókusztej, 10 dkg puha margarin, 2 egész tojás, 10 dkg cukor, csipet só, 3 dkg élesztő
A hozzávalókból, puha, rugalmas tésztát gyúrtam, nem készítettem
külön hozzá a kovászt sem. Letakarva, duplájára kelesztettem, 30-40
perc. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán, nem túl vékonyra
nyújtottam, köröket szaggattam belőle, én most lyukas fánkot szerettem
volna, így egy kisebb formával a közepét is kiszaggattam, sütőpapírral
kibélelt 2 nagy tepsire való lett, előmelegített 170 fokos sütőben,
20-25 percig sütöttem. Még forrón vaníliás porcukorba forgattam.
Langyosan, baracklekvárral ettük.
Sokkal könnyebb, mint az olajban sült, és egészségesebb is. Ezt fogom még sokszor készíteni.
|
Gluténmentes |
|
Tejmentes |
|
Andrisom |
|
Lilim |
|
Marcim |
|
Borikám |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése