2014. február 27., csütörtök

Cseh fánk (talkedli)

Borim kívánsága a fánk volt, hát hajrá! Igen ám, de a kapkodás, mert ugye Lili palacsintát kért, meghozta gyümölcsét, és ezt kevertem be, mire észbe kaptam, na de boldog volt, ez is megfelelt neki. Imádja a házi lekvárral, sőt most ez alkalommal mogyorókrémmel is ette, kicsit meglepett, de neki ízlett.

Recept:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojás
1/2 liter tej
10 dkg cukor
olaj a sütéshez
Lekvárral kínáljuk.
 A lisztet egy mély tálba tesszük, és a közepe mélyedést formálunk, amibe a 2 dl langyos tejet, a 2 dkg cukrot tesszük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt kissé kelni hagyjuk. A kovászhoz adjuk a tojássárgáját, a sót, a többi tejet és az egészet eldolgozzuk. Egész lágy tésztát kapunk. Kelesztjük, körülbelül 3/4 órán át. Ezután adjuk hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét, aztán kicsit újra kelesztjük. Forró olajban sütjük.

Finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése