2014. március 5., szerda

Káposztás csiga avagy egy tészta több ízben

Ezt a finom receptet már pár éve kaptam, egyik kedves kolléganőmtől, Évitől, ezúton is hálásan köszönöm. Mennyei. Sokoldalúan felhasználható, csináltam káposztásan, de pizzás verzióban is zseniális, sőt kakaós csigának is nagyon finom.

Recept:
1 kg liszt
3 tojás sárgája
1/2 liter rizstej
2 csomag élesztő
3 dl olaj
1 csomag sütőpor
3 evőkanál cukor

Keleszteni nem kell, rögtön lehet vele dolgozni, csak a képzeltünk szab határt.
Káposztás csiga, tej nélkül

Gluténmentes pizzás verzió (Nem túl guszta, de a segéderővel így sikerült)

Tejmentes pizzás



 Amit még nagyon szeretnék kipróbálni, az a diós, kakaós verzió ebből a tésztából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése