Kenyér:
50 dkg liszt
kb. 1/3 élesztő
1 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
3 dl langyos víz
pici cukor az élesztő felfuttatásához
késhegynyi aszkorbinsav ( nálam nemes egyszerűséggel egy 500 mg-os C-vitamin rágótabletta )
Én nagyon egyszerűen elbánok a hozzávalókkal, és a kenyérsütő tésztaprogramjával elintézem, pár pillanat alatt, aztán 1 1/2 óra múlva formázom, kis kelesztés, és irány a sütő. Egy tepsibe vizet teszek, az pedig megy alulra, és indul a sütés, amíg kell. Kicsit vizezem a tetejét. Szuper finom.
Kenyérsütőben is készítettem, de nem volt jó, én úgy nem szeretem, nekem a sütőben finomabb. Dagasztani viszont egyszerűbb ott.
Ez sajna nem a legszebb, de még fotózom, ha máskor készítem, ami elég gyakran megesik. |
Egy jobban sikerült példány |
Szépséges |
Magvas verzió |
Guszta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése