Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a lányom első sütipróbálkozása ilyen szuper lett. Ügyes, én csak asszisztáltam, következőnél már azt sem fogom. Igazán egyszerű, és mégis irtó finom gyümölcsös, savanykás.
Tészta:
17,5 dkg vaj (nálunk margarin)
20 dkg liszt (nálunk Glutenix liszt)
1 kávéskanál élesztő (száraz)
10 dkg cukor
Krém:
kb. 50 dkg apró szemű piros gyümölcs
5 dkg cukor
1 kávéskanál kukoricakeményítő
Felolvasztjuk a margarint, félrehúzzuk, és a lisztet, élesztőt, cukrot hozzáadjuk. Aztán addig főzzük, míg a tészta elválik az edény faláról. Liszttel behintett deszkán javasolja nyújtani, de mi a formában nyomkodtuk szét, a kívánt méretre, mert a gluténmentes tészta nem úgy viselkedik. A falára is jusson, majd a krém alapanyagait összekeverjük, és azt beleöntjük.
200°C fokon (vagy 7-es fokozaton ) 20-25 perc alatt készre sütjük, amikor a tészta aranybarna már készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése