2014. október 26., vasárnap

Ropi

Egyik nap járt nálam Éva, akinek a kislánya szintén lisztérzékeny, és az ő apukája kísérletezett ropival, nagyon érdekelt a recept, hiszen rettenetes drága a GM ropi. Gondoltam tesztelem, de elég vastag volt a kinyomózsák feje, így nem ropi vastagságú, hanem dundibb lett, de finom, és határozottan ismétlést kíván.

Hozzávalók:
8 dkg tejföl
8 dkg napraforgóolaj
15 dkg Glutenix alfamix liszt
2 nagyobb tojás
1 teáskanál só
1 csipet cukor
1 kávéskanál sütőpor

Egyszerűen összekeverjük az alapanyagokat, keverőgéppel nyugodtan. Aztán habzsákba töltöm, és sütőpapírral bélelt tepsire csíkokat nyomok, aztán durva darabos sóval, vagy szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.

Sütés előtt


Kicsit barnább lett egy pletyiparty miatt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése