Hozzávalók:
1 bögre köles
3-4 bögre rizstej
6 evőkanál kukoricadara
1 bögre cukor, nádcukor
3 evőkanál kókuszolaj/napraforgóolaj
1 citrom leve és héja
vaníliarúd
(fél bögre mazsola) Én enélkül csináltam, mert a sütikben nem szeretjük.
csipet só
Egy lábosba feltesszük főni az előző este beáztatott, megmosott kölest, a rizstejjel, a nádcukorral, a vaníliarúddal, csipet sóval és a mazsolával. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, míg a köles ki nem fordul. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kukoricadarát, összekeverjük, majd lefedjük újra, és még 10 percig hagyjuk párolódni, de már nem a tűzön.
Ez alatt egy kevés kókuszolajon/napraforgóolajon megpirítjuk a kenyérmorzsát (GM kenyeret) , hozzáadjuk a fahéjat.
A langyos kölesmasszához hozzáadjuk a citrom levét, és reszelt héját, a kókuszolajat/napraforgóolajat. Gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk a morzsában.
Tipp: Ha túl lazának ítéljük meg a masszát, akkor adhatunk még hozzá többet a grízből. Ez kötőanyagként viselkedik.
Csodálatos |
Nem is látszik a különbség, sárga tányéron a túrógombóc, a zöld tányéron a kölesgombóc |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése