Bori lányom több, mint két éve nem evett kürtőskalácsot, sőt lassan három éve. Andris eddig csak egyszer, amíg nem derült ki számunkra a tejérzékenysége.
Épp itt volt az ideje, hogy rászánjam magam, hogy készítsek nekik. Jó ideje gyűjtöttem a fém dobozokat ehhez.Ezt láttam a legpraktikusabb megoldásnak. Be is vált. mindenkinek ajánlom. Persze nemcsak gluténmentes verzióban, hanem búzaliszttel, de tejmentesen is csináltam.
A receptet Betti blogján (
Betti gluténmentes konyhája) találtam, picit módosítottam rajta, saját készítésű kölestejet használtam hozzá, és a kedvelt lisztjeimet.
Recept:
Hozzávalók:
5 dkg élesztő ( vagy 2 csomag szárított), 50 dkg Nutrifree per panne/Glutenix liszt felesben, 5 dkg margarin, 2
evőkanál cukor, 3-4 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás ,+ tojás a
kenéshez
Ízesítéshez: kristály cukor, fahéj, kakaó, dió, vaníliás cukor, mandula
 |
A tészta |
 |
Alufóliával bevontam a dobozokat, amelyeket vékonyan beolajoztam |
 |
Ujjnyi vastagra sodortam a tésztát , majd a formára tekertem, és a deszkán kicsit átsodortam a dobozon |
 |
Így nézett ki |
 |
Sütés előtt |
 |
Megérte |
 |
Boldoság |
 |
A csapat ügyeskedik |
 |
Kicsit homályos a kép, de a lényeg látható |
 |
Van étvágy |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése