2015. október 22., csütörtök

Kürtőskalácsot sütöttünk a barátainkkal

Bori lányom több, mint két éve nem evett kürtőskalácsot, sőt lassan három éve. Andris eddig csak egyszer, amíg nem derült ki számunkra a tejérzékenysége.
Épp itt volt az ideje, hogy rászánjam magam, hogy készítsek nekik. Jó ideje gyűjtöttem a fém dobozokat ehhez.Ezt láttam a legpraktikusabb megoldásnak. Be is vált. mindenkinek ajánlom. Persze nemcsak gluténmentes verzióban, hanem búzaliszttel, de tejmentesen is csináltam.
A receptet Betti blogján (Betti gluténmentes konyhája) találtam, picit módosítottam rajta, saját készítésű kölestejet használtam hozzá, és a kedvelt lisztjeimet.

Recept:
Hozzávalók: 
5 dkg élesztő ( vagy 2 csomag szárított), 50 dkg Nutrifree per panne/Glutenix liszt felesben, 5 dkg margarin, 2 evőkanál cukor, 3-4 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás ,+ tojás a kenéshez
Ízesítéshez: kristály cukor, fahéj, kakaó, dió, vaníliás cukor, mandula
A tészta
Alufóliával bevontam a dobozokat, amelyeket vékonyan beolajoztam
Ujjnyi vastagra sodortam a tésztát , majd a formára tekertem, és a deszkán kicsit átsodortam a dobozon
Így nézett ki
Sütés előtt
Megérte
Boldoság
A csapat ügyeskedik
Kicsit homályos a kép, de a lényeg látható
Van étvágy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése