2016. március 6., vasárnap

Lúdlábtorta

Már nagyon sokszor készítettem, el is csodálkoztam, hogy nem került fel a blogra. Így jàrnak az elfoglalt anyukák.
Pótlom e hiányosságomat, lássátok!
Hozzávalók:
Piskótához
2 ek cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál glutenix alfamix/rizsliszt
6 ek cukor
6 db tojás
2 kk sütőpor
A krémhez (dupla adag is elkel a tortára)
20 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
4 ek cukor
1 csomag csokoládés pudingpor
3 dl tej (rizstejjel is sokszor készült, tökéletes)
40 dkg meggybefőtt
A bevonathoz
5 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek cukor
5 ek víz
5 dkg vaj
A díszítéshez
10 dkg meggy
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós szitált lisztet.Egy tortaforma alját kikenjük, papírt szabunk rá, és a masszát belesimítjuk.Előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, és rácson hűtsük ki.A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára kavarjuk, felfőzzük sűrűsödésig, majd lehűtjük.A margarint habosra keverjük, s a pudinggal krémesre elegyítjük.A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a krémmel eldolgozzuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémet rákenjük.Hűtőszekrényben dermesztjük pár órát, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk csokoládémázzal.A mázhoz a kakaóport a cukorral, a vízzel, állandó keveréssel, összeforralva besűrítjük, levesszük a tűzről, s elegyítjük a vajjal.Meggyszemekkel díszíthetjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése