2016. március 31., csütörtök

Brownie

Azt hiszem nálunk a csokoládé körül forog a világ, és nincs olyan ünnep, ahol ne kerülne valamilyen csokoládés édesség az asztalta. Néha még számomra is meglepő, hogy milyen gyakran lyukadok ki bizonyos receptekhez.

Hozzávalók:
185 gramm vaj vagy margarib
185 gramm étcsokoládé (min. 65 %-os)
3 db tojás
150 gramm cukor
1 evőkanál  vaníliáscukor
55 gramm rizsliszt
55 gramm darált dió
1 csipet só

Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, és a csokoládét, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval. A kihűlt csokis vajat hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a lisztes-diós keveréket is beleforgatjuk. Az egészet simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 27*18*3 cm-esbe) simítjuk a kész tésztát, és a 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése