2014. június 25., szerda

Tejszínes málnatorta, tejszín nélkül

Itt a málna szezon, de ez bármivel isteni finom, akármilyen gyümölcs, vagy házi lekvár is díszelegjen rajta.
Az eredeti recept egy nagyon kedves Dr. Oetker receptgyűjteményben van nekem, de módosítást igényelt, a zabpehely, és a tej, tejszín hozzávalók miatt.

Hozzávalók:

10 dkg margarin
10 dkg rizsliszt
10 dkg Glutenix Alfamix
2 csapott teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliáscukor, vagy igazi vanília
3 tojás
4 evőkanál növényi tej
30 dkg málna vagy egyéb gyümölcs, akár lekvár

Az alapanyagokat összekeverjük, a margarint érdemes kicsit felolvasztani, aztán 28 cm-es tortaformába öntjük, és a málnát rátesszük.
Előmelegítve 200 fokos sütőben, vagy légkeveréses előmelegítés nélküli sütőben 30-35 percig sütjük, persze a tűpróba dönt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése