Első napon a réges-régi szeretet, de itthon nagyon ritkán fogyasztott barátfüle, vagy más néven derelye lesz, de nem ám az a bolti gyorsfagyasztott, hanem igazi házi, na nem vagyok nagy hős, de mivel gluténmentesen nem tudom beszerezni, így már a másikat is inkább én készítem.
A receptet Horváth Ilona szakácskönyvből szedtem, amit mindennek alapjának tartok.
Hozzávalók:
50 dkg liszt, én Glutenix alfamixet használtam
útifűmaghéj kb. egy evőkanállal adtam hozzá, a siker érdekében
2 tojás
kb. 1,5-2 dl víz
só
A töltéshez sütésálló lekvár, a mi kedvencünk a vegyes gyümölcsös.
A hempergetéshez olaj, és zsemlemorzsa (én mindig házilag készítem, ezért vannak a lenmagdarabok)
A tésztát begyúrtam, nyújtottam, majd megtöltöttem, és a háromszögre hajtott tészták széleit jól lenyomkodtam, és lobogó forró vízben főztem, majd a pirított zsemlemorzsába forgattam.
Boldogság óriási volt.
Első nap pipa, szünet ON
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése