2016. január 3., vasárnap

Olívabogyós csavart

Pár hónapja ismét megkívántuk az olívabogyót és mivel a pizzára nem fogyott el, kutatásba kezdtem. Mi legyen a maradékkal, amit Andris fiam nem falt még fel. Rövid keresés után találtam egy csodás receptet, de kissé bonyolult elkészítés miatt változtatásokra szántam el magam, lesz, ami lesz alapon.
Minden hozzávalót beleszórtam és bele a kenyérsütőbe, dagasztóprogramra. Utána a kívánt formára csavartam.
170 fokon pirulásig sütöttem. Isteni lett.
Hozzávalók:
67 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 5 evőkanàl extra szűz olívaolaj, 3 teáskanál só, 4 dl víz, olívabogyó ízlés szerint, olykor apróra vágott lilahagymát is adok hozzá. Isteni eledel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése