Hozzávalók :
1 kg liszt
0,5 liter tej langyos
1 kocka élesztő
1 tojás
1 deciliter olaj
8 evőkanál cukor
1 evőkanál só
Első lépés: 2 deciliter langyos tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd az élesztőt megvárjuk hogy felfusson. A lisztet, a tojást, a maradék cukrot, a sót, az olajat, az élesztős folyadékot, majd a tejet összegyúrjuk majd egy ruganyos tésztát kapunk. Egy órát pihentetjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 8 10 percig sütjük a pereceket. 1 evőkanál lisztet, elkeverünk 1 evőkanál sóval, majd annyi vizet adunk hozzá hogy egy joghurthoz hasonló állagot kapjunk, ezzel a masszával lecsurgatjuk a pereceket, majd vissza rakjuk a sütőbe 2 3 percre:
És kész!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése