2015. augusztus 23., vasárnap

Mai kenyér

Azt hiszem kimondhatom végre, hogy 2 és fél év alatt tudok finom gluténmentes kenyeret sütni. Nagy kihívás volt, hogy Borim ízlésének is megfeleljen, és gyorsan, könnyen kész legyen, aránylag hozzáférhető és olcsó alapanyagokból. Aki küzdött ezzel, az tudja miről beszélek.
Nagyon nagy segítséget kaptam Tündétől az alapreceptért, és a facebookon a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok nevű csoportból is. Ezúton köszönöm mindenkinek.

Ma is ezt az alapreceptet variáltam át, mivel maradt főtt burgonya -hogy szépen és úriasan fogalmazzak.

Recept:

30 dkg liszt ( 15 dkg Schaer mix B, 15 dkg glutenix alfamix), kb. 3-5 dkg főtt burgonya reszelve, 3 evőkanál olívaolaj, 2 kávéskanál sót, pici cukor, 3 dl meleg víz, 1 dkg élesztő.
Mindent összekeverek és melegre tettem keleszteni. Aztán formában sütöm, hőlégkeverésen 170 fokon.

Finom lett és végre ismét Bori lányom szűrőjén is sikerrel átment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése