2014. november 11., kedd

Kalács más recept szerint Adri féle

Sokszor sütök kalácsot, hol glutén, hol csak tejmentesen, de szinte hetente, főleg téli időszakban. Ezért sokféle receptet próbálok, hogy az igazit leljem meg, illetve szeretem kitapasztalni, hogy milyen gluténmentesen, melyik van gyorsan meg. Ez sem rossz recept, sőt.

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 4,5 dl kölestej
  • 1,5 dl olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor (keserű)
  • 1 tojás
4 dl tejben az 5 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Kövezzetek meg, de csak feloldom, aztán hajrá, nem érek én rá várni. 
A kakaót 2 evőkanál cukorral, a maradék 1/2 dl tejjel elkeverem, elég ügyes volt hozzá Lili lányom is, időt spórolok ismét. A lisztet, tojást, olajat, sót, élesztős tejet összegyúrom, dagasztom, 30 perc kelesztés után a tésztát ketté választom, és az egyik feléhez hozzágyúrom a kakaós tejet. Majd egymásra téve kinyújtom, és feltekerem, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 Celsius fokon 20-30 percig sütöm. Én tű próbázni szoktam, az a biztos. 
Isteni lett, könnyű, kakaós. 

Nem túl mutatós, de isteni finom

A reggeli, egy nehéz nap indulásához, mandulatejes kávé, kalács, hmmmmm

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése